Storfetalg
Tallow, Beef Tallow
Storfetalg (INCI: Tallow, Beef Tallow), er en av de mest hudkompatible fettkildene, da den inneholder fettsyrer som ligner hudens egen lipidstruktur. Dette gjør den spesielt godt egnet til å reparere, beskytte og gi dyp næring til huden.
Storfetalg er naturlig rik på essensielle fettsyrer, inkludert oljesyre (omega-9), stearinsyre og palmitinsyre, som styrker hudens barriere og forhindrer fuktighetstap. Talg inneholder også vitaminene A, D, E og K som er essensielle for hudens helse. Disse vitaminene gir flere fordeler for huden:
🌿 Dyp næring og reparasjon: De essensielle fettsyrene i storfetalg, som oljesyre, stearinsyre og palmitinsyre, gir intensiv fuktighet og reparasjon til huden uten å tette porene.
🌿 Styrking av hudens barriere: Vitamin A bidrar til cellefornyelse og stimulerer kollagenproduksjon, som gir en fastere og jevnere hud, samtidig som vitamin D hjelper huden med å reparere seg selv og gir en beroligende effekt.
🌿 Langvarig beskyttelse: Vitamin E, en kraftig antioksidant, beskytter huden mot frie radikaler og forhindrer tidlig aldring, mens vitamin K kan bidra til å redusere mørke ringer under øynene og styrke blodkar.
🌿 Beroligende effekt: Vitamin D og E virker beroligende på irritert hud, og gir en beskyttende barriere mot ytre påkjenninger.
Talgen som brukes i Tallove kommer fra gressfôrede* kyr fra ulike gårdsområder i Norge, blant annet Jæren, Agder og Telemark. Lokal og kortreist storfetalg sikrer en bærekraftig talgkilde av høy kvalitet, noe som resulterer i langvarig fuktighet, beskyttelse for huden mot ytre påkjenninger, samtidig som den gir en naturlig og sunn glød. I tillegg til en sunnere og mer glødende hud, støtter du norske bønder når du kjøper Tallove.
* Siden Tallove utelukkende bruker talg fra norske kyr, kan det forekomme tilfeller hvor storfeen er både gressfôret og kraftfôret. Dette skjer hovedsakelig på vinterhalvåret og er grunnet klimaet gjennom året. Det er helt normalt at de norske kyrne får kraftfôr for å ha nok energi til å blant annet produsere melken vi drikker. For mer informasjon, sjekk ut Matprat og Melk sine informasjonsartikler. Ved ytterligere spørsmål, send gjerne en mail til hei@tallove.no eller kontakt oss her.